5. jubileum av den internasjonale konferansen "Crimea in the modern international context"

11/10/2019

Den 07. og 08. november var det igjen den internasjonale konferansen i Livadia palasset i Yalta. Tema denne gangen var «rollen folkediplomati har for å styrke internasjonale relasjoner til Republikken Krim». Deltaker fra 20 land var kommet til Yalta for å diskutere forskjellige spørsmål og fremtidige prosjekter. I tillegg til de utenlandske representantene var det også mange deltaker fra Russland og spesielt fra Krim til stedet. Bland dem Regjeringen på Krim og fra Sevastopol, det russiske utenriksdepartementet og også ledere fra den ortodokse kirken, og fra det muslimske og den jødiske trossamfunnet.

Konferansen var organisert av «Black Sea Association for international Cooperation» under ledelse av (deres) president Dr. Georgy Muradov og direktør Jan Epstein.

Norge var, gjennom vår forening Folkediplomati Norge og som medlem av styret i den internasjonale organisasjonen «Friends of Crimea» (https://www.iafc-forum.com), til stedet.

I de ulike møtene ble det diskutert hvordan vi kan utvikle å styrke våre relasjoner med Republikken Krim og hvordan folkediplomatiet kan være til hjelp. Det vart også diskutert en resolusjon som til slutt ble undertegnet. (Se vedlagt PDF-fil)

I forkant og etterkant av de offisielle møtene, møttes styret av «Friends of Crimea», der det ble utarbeidet et brev til FNs høykommissær for menneskerettigheter, Ms. Michelle Bachelet. I dette brevet oppfordrer vi hun til å invitere representanter fra Krim, for å høre om konkrete brudd på menneskerettigheter mot befolkningen på Krim. (Se vedlagt PDF-fil)

I samtaler med flere representanter kunne vi diskutere og utarbeide fremtidige prosjekter for foreningen vår, Folkediplomati Norge. Blant annet med leder av komiteen for interetniske relasjoner Dr. Jury Gempel, parlamentspresident Vladimir Konstantinov, representant av statsdumaen Ruslan Balbek og Senatoren for Sevastopol Olga Timofeeva.

På fredag morgen ble det et besøk på det føderale universitetet i Simferopol hvor vi hadde mulighet til å diskutere med studenter. Konferansen ble avsluttet med en presse-konferanse hos Russia Today.

https://www.crimea.gov.ru/news/07_11_19_2

https://tass.ru/politika/7087610

https://ppcrimea.ru/index.php/ru/novosti/703-g-l-muradov-provel-press-konferentsiyu-vklad-obshchestvennoj-diplomatii-v-ukreplenie-mezhdunarodnykh-svyazej-respubliki-krym

Hendrik Weber Jalta / Yalta
Hendrik Weber Jalta / Yalta