Foreningen “Folkediplomati Norge” vil bedre forholdene mellom Norge og Russland – Hendrik Weber (The Herland Report)

09/15/2017

Kilde: The Herland Report

The Herland Report publiserte et intervju med Hendrik Weber der han forteller om den nystartede foreningen «Folkediplomati Norge» og om hans reiser til Krim.

Hendrik Weber: Vi tror at våre media i Norge er, i alt som har med Russland å gjøre, veldig negativ og ensidig. Vi synes dette er en svært uheldig utvikling, fordi mange tror på det og det skaper en slags frykt ovenfor Russland, men også for den russiske befolkning.

....

Det begynte i 2014 at vi, min samboer Mette og jeg, ble oppmerksom på at mange aviser i ukesvis hadde bilde av Putin på fremsiden, med delvis absurde overskrifter som var egnet til å skape frykt for Putin men også ovenfor russerne generelt. Dette irriterte oss veldig og jeg begynte å sette meg inni temaet.
....
I begynnelsen av 2016 kom vi til det punktet at vi ville reise til Russland for å se og oppleve det selv. Planen var også å komme i kontakt med folk for å finne ut om situasjonen er så forferdelig som den blir fremstilt....Denne delegasjonen bestod av ca. 16 personer fra politikk, kultur, forretningsliv og helsesektor og vi var de eneste to nordmenn i denne gruppen.... Folk var veldig glad og åpen for at vi kom, og tok oss vel imot alle plasser.
....
Etter vår tur i Oktober 2016 har vi prøvd å få en artikkel eller reisebeskrivelsen vår publisert i en avis for å beskrive våre opplevelser. De fleste avisene som vi kontaktet svarte ikke og til slutt var det kun «Ny Tid» som ville publisere vår reiseskildring.

https://www.hannenabintuherland.com/otherregions/foreningen-folkediplomati-norge-vil-bedre-forholdene-mellom-norge-og-russland-hendrik-weber/

Hendrik Weber - Krim
Hendrik Weber - Krim